Успешно завршена Презентација о примарној селекцији отпада

20170914_094916
Facebook

Под слоганом „ Наш посао је да вас научимо а ваш да нам се придружите у очувању животне средине“ завршен је пројекат  под називом  Презентација о примарној селекцији отпада. У оквиру презентације тим локалне самоуправе  одговоран за  реализацију пројекта Славиша  Маријоковић  члан Општинског већа задужен за екологију, Миодраг Миладиновић референт  за  заштиту животне средине и Марије Мишић члан тима, обишли су све четири матичне основне школе са територије наше општине ( ОШ „Угрин Бранковић Кучево, ОШ „ Слободан Јовић“ Волуја, ОШ“Вељко Дугошевић“ Турија и ОШ „Милутин Миланковић“ Раброво) као и њихова подручна одељења у Шевици, Нересници, Дубоки, Мишљеновцу, Мустапићу, Клењу и Миљевићу, објекте ПУ „Лане“ и Средњу ЕТМ школу.

У свим овим васпитно образовним установама остављен је по сет канти различитих боја – плава  предвиђена за одлагање папира, зелена за стакло, жута за пластику  и сива за метал  и одржана едукација за њихове ученике о значају примарне селекције отпада.

Да подсетимо ,вредност пројекта је приближно два милиона динара а средства су обезбеђена из општинског Фонда за заштиту животне средине.

 

Loading