Светлана Кузмановић – организовање позоришних свечаности „Жанки у част“ је наша обавеза и привилегија

bilb
Facebook

Удружење грађана „Жанка Стокић“ из Раброва већ 16 година организује позоришне свечаности „Жанки у част“, у знак сећања на, по многима, највећу српску глумицу ХХ века Живану Жанку Стокић. Tоком година  позоришне свечаности прерасле су у фестивал глуме на коме се додељује награда Плакета „Жанка Стокић“ за најбоље глумачко остварење а по оцени Уметничког савета Фестивала.


Светлана Кузмановић, председница Удружења грађана „Жанка Стокић“ из Раброва и председница Организационог одбора манифестације поводом предстојећих свечаности изјавила је:
“ Десетогодишњи период живота који је глумица провела у Раброву оставио је неизбрисив траг у њеном животу, чега се сама глумица врло радо и често присећала. За нас је то била обавеза да допринесемо чувању сећања на лик и дело ове велике глумице. Овогодишње 16. свечаности одржаће се од 19-22.октобра 2017. у Центру за културу  у Кучеву. По први пут од оснивања манифестације, због реконструкције крова на Дому културе у Раброву, манифестација ће се одржати ван Раброва, односно у Кучеву. Општина Кучево покровитељ је 16.позоришних свечаности а покровитељством изнова доказује како се треба односити према знаменитим личностима.”

Loading