Кучево и Жагубица ускоро ближи за скоро 40 км !

Facebook

Када буду окончани радови на деоници дугој 19,5 км  између Церемошње и Осанице, Кучево и Жагубица ће бити ближи за 40 км! То ће свакако много значити и за становнике обе општине али и за локалне самоуправе које ће много лакше бити у ситуацији да наступају са заједничким пројектима.

У том циљу одржан је у кабинету председника општине Кучево састанак коме су испред  општине Жагубице присуствовали Милан Симић директор ЈП за планирање и управљање и Младомир Милојковић општински урбаниста; испред пројектанта Меридијанпројекта  били су   заменик директора Немања Мартић, главни инжиоњер из Сектора за саобраћајнице  Александар Китановић и дипл.инж. грађевинарства Тихомир Кљајић. Домаћина, општину Кучево, заступали су први човек локалне самоуправе Новица Јаношевић, председник СО Владимирир Стојановић и Душан Х. Тодоровић урбаниста.Месну заједницу Церемошња представљали  су Горан Милошевић председник МЗ, Траиловић Слађан и Новица Јоцић.

Главна тема састанка била је завршетак  Пројектно-техничке документације потребне за реализацију пројекта пута Церемошња-Осаница. До сада су обе општине урадиле Идејна решења и у току је израда пројеката ( за сваку општину посебно) за добијање грађевинских дозвола. Очекује се да они буду урађени у првој половини идуће године а да се паралелно са њима ради на решавању имовинско-правних односа .  Након тога , по добијању свих потребних дозвола, обе општине ће заједно приступити решавању финансијске конструкције која ће омогућити завршетак пута Церемошња-Осаница.

Loading