Наш посао је да вас научимо а ваш да нам се придружите у очувању животне средине

Facebook

Све што људи учине утиче на свет у коме живимо. Немамо неограничне ресурсе, али имамо моћ да уништавамо и стварамо. Зато би требали сви да научимо да СТВАРАМО, бринемо о животној средини и поштујемо је!“

Ово је био само један део обраћања Славише Маријоковића члана Општинског већа задуженог за екологију, Миодрага Миладиновића референта за заштиту животне средине и Марије Мишић, представника локалне самоуправе у области Заштите животне средине, који су данас у оквиру Презентације о примарној селекцији отпада посетили ПУ „Лане“ , ОШ „Угрин Бранковић“ у Кучеву и њено подручно одељење у Буковској  као и Средњу ЕТМ школу.

У свим овим васпитно образовним установама остављен је по сет канти различитих боја – плава  предвиђена за одлагање папира, зелена за стакло, жута за пластику  и сива за метал.

Предвиђено је да презентација траје три дана у току којих ће се обићи  све четири матичне основне школе и сва њихова подручна одељења, сва три објекта ПУ „Лане“ и Средња ЕТМ школа.

Укупна вредност пројекта је близу два милиона динара а средства су обезбеђена из општинског Фонда за заштиту животне средине.

Loading