Центар за културу богатији за нова уметничка дела

21433106_1493770570669252_586535824669057337_n
Facebook

 

Министарство културе и информисања Републике Србија по Конкурсу за финансирање уметничких дела из области визуелних уметности за 2017.годину издвојило је 275.000,00 динара за откуп уметничких дела по пројекту којим је Центар за културу „Вељко Дугошевић“ Кучево аплицирао.

Предмет пројекта за који су одобрена средства су дела ликовних уметника Мирјане Ранковић и Шејме Фере. Радови су у техникама колажа и фотографије.

“ Ауторке имају богату излагачку активност и квалитетан стваралачки опус. Њихова дела ће обогатити нашу збирку, допринети континуитету у неговању ликовног стваралаштва и визуелне културе у Кучеву и иницирати сарадњу домаћих савремених уметника и Центра за кутуру“ истакла је Јасмина Благојевић, директорка Центра за културу.

Збирка Центра за кутуру поседује бројне радове домаћих аутора, а нова дела ће допринети разноликости и осавремењивању наше колекције. Уметници чији су радови одобрени за откуп за потребе Центра за кутуру Кучево деле заокупљеност темама простора, природе, дејства човека и културног уоквиравања природних процеса. Ради се о реномираним уметницима чији рад прати константна излагачка активност и учешће на јавној сцени. Предложени аутори су самостални уметници и они у веома тешким условима за стварање одржавају завидан продукцијски и уметнички ниво својих радова. Сматрамо да ће овим откупом њихов рад бити препознат и вреднован на правилан начин.

Сарадници на пројекту: Габријела Ковачевић и Драган Деспот Ђорђевић, организатори програма

Loading