23. април ДАН ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

_JOV5684
Facebook
У командама, јединицама и установама Војске Србије данас је, пригодним скуповима, постројавањем јединица и полагањем венаца, обележен Дан Војске Србије — 23. април, у спомен на дан када је на Цвети 1815. године подигнут Други српски устанак.
Централни догађај поводом највећег војног празника био је скуп у Генералштабу Војске Србије, на којем су сумирани резултати рада Војске Србије у претходној години и уручене награде и признања најистакнутијим појединцима.
Скупу, чији је домаћин био начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, присуствовао је министар одбране Милош Вучевић.
Генерал Мојсиловић је, у свом обраћању, истакао да је у години за нама направљен значајан искорак у изградњи способности Војске Србије и изразио уверење да ћемо, ослоњени на сопствене снаге и уз чврсту подршку државног руководства, наставити путем убрзаног јачања и развоја у свим сегментима.
— Војска Србије је данас посебно организована, обучена и опремљена да у извршавању својих борбених и неборбених задатака који су утврђени Стратегијом одбране и војном доктрином може са успехом да се супротстави савременим безбедносним ризицима и претњама — закључио је генерал Мојсиловић.
За изузетан допринос у  развоју способности Војске Србије, начелник Генералштаба је овом приликом министру одбране Милошу Вучевићу уручио Златну плакету Војске Србије.
Скупу су присуствовали чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба, официри, подофицири и цивилна лица на служби у Генералштабу Војске Србије и друге високе званице.
извор и фото: Војска Србије

Loading