У Средњој школи одржана трибина „Не турирај – матурирај“

1000032576_11zon
Facebook

У оквиру кампање „На матуру без аутомобила“ у Средњој школи у Кучеву одржана је едукативна трибина под називом „Не турирај – матурирај“. Трибину су организовали Савет за безбедност саобраћаја општине Кучево и Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије.
Циљ кампање је да се кроз трибине матурантима укаже на све опасности које могу настати, уколико приликом одласка и повратка са матурских прослава сами возе аутомобиле.

Трибини у Средњој школи присуствовали су председник општине Кучево Ненад Микић и председник Савет за безбедност саобраћаја општине Кучево Мирко Петровић. Обраћајући се присутнима на почетку трибине, Микић је указао на велику важност садржаја ове трибине и нагласио да ће локална самоуправа увек максимално подржавати овакве акције.

Током трибине представници Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, истакли су значај превентивних мера и едукације младих возача како би се смањио број саобраћајних несрећа у којима су млади учесници. Посебно је важна одговорност младих возача током вожње, као и алтернативни, безбеднији, начини превоза, попут коришћења јавног превоза или ангажовања такси служби.

Током трибине, ученици су имали прилику да чују искуства и савете стручњака из области саобраћајне безбедности, да постављају питања и изнесу личне ставове о овој важној теми.

Иначе, на овогодишњу кампању Агенције за безбедност саобраћаја “На матуру без аутомобиле”, пријавило се 56 локалних самоуправа, а очекује се учешће више од 12.000 младих. Овогодишња порука “На путу до 0 не турирај – матурирај!”, намењена је матурантима широм Републике Србије.

Loading