Национална служба за запошљавање расписала 12 јавних позива

Untitled
Facebook

Национална служба за запошљавање је расписала 12 јавних позива путем којих ће, кроз директну финансијску подршку послодавцима и незапосленим лицима, у мере активне политике запошљавања бити укључено више од 23.000 лица.За ове намене планирано је издвајање 7,75 милијарди динара. Додатна средства за финансирање мера активне политике запошљавања биће обезбеђена и од стране локалних самоуправа, како кроз заједничко финансирање са Националном службом за запошљавање, тако и кроз самостално финансирање, уз техничку подршку НСЗ.
Као и претходних година, тежиште ће бити на теже запошљивим категоријама незапослених грађана у које спадају: млади у домском смештају, хранитељским породицама и старатељским породицама, лица без завршеног средњег образовања и лица која су завршила функционално основно образовање одраслих, старији од 50 година, Роми и Ромкиње, особе са инвалидитетом (ОСИ), корисници новчане социјалне помоћи, лица која се налазе на евиденцији незапослених дуже од 12 месеци и жртве породичног насиља.
Већина јавних позива биће отворена до 29. новембра 2024. године, док је рок за подношење захтева за поједине мере намењене особама са инвалидитетом 31. децембар 2024. године.
Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 15. маја, док је јавни позив за учешће у финансирању мере обука за потребе послодавца за запосленог на располагању до 31. октобра ове године.
Захтеви за учешће у мерама подносе се надлежним организационим јединицама Националне службе за запошљавање, према месту рада лица или седишту послодавца, непосредно, путем поште или електронским путем.
Све информације у вези расписаних јавних позива биће доступне на интернет страници www. nsz.gov.rs , путем званичних страница на друштвеним мрежама као и у свим организационим јединицама Националне службе за запошљавање.

извор:еБ

Loading