Сутра, Квалификациони турнир Кока Коле у Кучеву

IMG_1121
Facebook

Плазма Спортске игре младих у сарадњи са Спортским савезом Кучево у петак 05. априла са почетком у 10 часова, у Спортској хали ОШ „Угрин Бранковић“ у Кучеву, организују Турнир у малом фудбалу Кока – Кола куп.
На турниру ће ућествовати ученици из основних школа са територије општине Кучево. Ово је први пут да Плазма СИМ организују Кока -Кола куп у Кучеву. Турнир се одржава у конкуренцији девојчица и дечака, узраста 2008. и млађи.
Првопласиране екипе са ових такмичења стичу право наступа на регионалном финалу Плазма Спортских игара младих у Пожаревцу.
Плазма Спортске игре младих су најмасовније аматерско такмичење младих у Европи које се организује од 1996. године. Плазма Спортске игре младих су кроз 27 година деловања обогатиле животе многих генерација, а од оснивања 1996. године на Играма је учествовало више од 2,7 милиона деце и младих. Иако се ради о аматерским такмичењима за децу и младе (од 6 до 18 година), организована су на професионалном нивоу у 10 спортских дисциплина (фудбал, кошарка, одбојка, одбојка на песку, крос, трка на 60 метара, тенис, рукомет, шах и стони тенис).

Жеља спортског савеза Кучево је да следеће године у Кучеву организују такмичења из свих спортских дисциплина које су заступљене у оквиру Спортских игара младих.
У фокусу игара је промоција спорта, здравих стилова живота и међусобног прихватања које се усваја бављењем спортом, али и удаљавање од свих негативних фактора којима су млади данас окружени. Прилику учешћа имају сви, без обзира да ли се активно баве спортом, и то потпуно бесплатно.
Рад и резултате СИМ подржавају и бројне светске институције, од којих издвајамо: МОК, УЕФА, ФИДЕ, ФИБА и Европска комисија.

Loading