Отворена изложба Бојана Новаковића ликовног уметника из Новог Сада

IMG_1819
Facebook

У холу Центра за културу „Драган Кецман“ Кучево, вечерас је у присуству љубитеља ликовне уметности, отворена изложба уметника Бојана Новаковића, под називом „Насумичне структуре“. Изложба ће бити отворена до 20. октобра, радним данима до 14 часова, и суботом од 17 до 20 часова.

„Моје ликовно истраживање је првенствено анализа једноставних облика, садејства пуног и празног простора (површине и исеченог), анализа репетиције и ритмичности композиционих елемената. Уметник наводи да је права природа ових радова да су без садржаја, односно да немају ни потребе, али ни могућности да дају ишчитавање садржаја. Ови радови нису никакав запис, они су само лик записа. 

Бојан Новаковић је до сада је реализовао око 40 самосталних изложби у Србији, (Београд, Нови Сад, Ниш, Шабац, Врање, Пирот, Димитровград, Апатин, Параћин, Крагујевац, Ужице, Смедеревска Паланка, Панчево). Учесник је на више међународних ликовних колонија и уметничких пројеката у Србији и региону. Добитник је више награда за сликарство и цртеж.

Loading