Просечна зарада пописивача износиће око 60 хиљада динара

logopopis
Facebook

Републички завод за статистику (РЗС) саопштио је данас да ће просечна зарада пописивача, који ће учествовати у предстојећем попису становништва од 1. до 31. октобра, бити 60.000 динара.

„Пописивачи ће остварити просечну зараду од око 60.000 динара (у зависности од додељене територије за рад), уз надокнаду трошкова неопходних за обављање посла, као и пратећих пореза, доприноса и здравственог осигурања током периода ангажовања“, наводи се у саопштењу.

Могућност да се пријаве за рад у попису имају сви пунолетни грађани, студенти, пензионери, незапослена и запослена лица, наводи се и додаје да до 5. августа до 20 сати треба да попуне и пошаљу електронску пријаву која је доступна на линку: који се налази на веб-сајту Пописа (popis.stat.gov.rs).

О ПОПИСУ

Попис становништва, домаћинстава и станова је, по садржају и обиму, најмасовније и најкомплексније статистичко истраживање које се спроводи у скоро свим земљама света, на сваких десет година.

Пописом се обезбеђују потпуни и квалитетни статистички подаци о становништву, његовој старосној и полној структури, образовној и брачној структури, о економској активности, о структури домаћинстава и породица и о стамбеном фонду.

Прикупљени подаци од изузетног су значаја за оцену тренутног стања, као и за будуће планирање и доношење различитих стратегија, како на националном тако и локалном нивоу.

Финансијска средства за спровођење Пописа становништва, домаћинстава и станова 2022. године заједнички су обезбедиле Република Србија и Европска унија.

Loading