Да ли ће само вакцинисани ђаци моћи да похађају наставу а невакцинисани онлајн?

Beograd, 10. aprila 2020.-Epidemiolog Predrag Kon na konferencji za medije. U Srbiji je u poslednjih 24 sata registrovano novih 238 slucajeva u kojima je potvrdjen virus korona, ukupno 3.105, dok je jos pet osoba preminulo, sto je ukupno 71 smrtni slucaj zbog Kovida 19, saopstila je epidemiolog Darija Kisic Tepavcevic. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr
Facebook

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је, у инервјуу за Курир,  да је једино логично решење које види за почетак школске године одвајање вакцинисаних од невакцинисаних ученика старијих од 12 година – они који су примили вакцину да иду на наставу, а они који нису да буду на онлајн настави.

Кон је у интервјуу за Курир рекао да такву одлуку „мора да донесе Министарство просвете“.

– Не можете да остављате заједно заштићене и незаштићене, и то првенствено у интересу незаштићених – казао је Кон и додао да је у ситуацији када расте број заражених, једно од врло важних питања како ће се школски колективи решавати.Према његовим речима, Министарство просвете требало би да реши и проблем наставе за млађе од 12 година.

– Највероватније ће бити да ученици од првог до четвртог разреда иду на наставу, а петог и шестог да комбинују дан онлајн, дан настава. И ношење маски је обавезно – навео је Кон.

Извор: Курир, БЛИЦ 

Loading