ИЗБОРИ 2020 – По чему ће остати упамћена ова предизборна кампања ?

unnamed
Facebook

До избора на локалном нивоу ( који су превасходна тема овог прилога) остало је мање од недељу дана. Првобитно су били заказани за крај априла, али околности које су довеле до одлагања  најбоље се могу сместити у ону народну – не поновило се (корона вирус, ванредно стање )…

Када се ради о предизборној кампањи она ће ( бар за досадашњи период) остати упамћена као – најтолерантнија од увођења већинског система на локалу. Напредњаци су до сада више пута организовали промо штандове ( Раброво средом, Кучево суботом и јуче Нересница), СПС икоалиција Заједно за промене по један ( у суботу у Кучеву – о њима можете прочитати на фбц страници, прим. аутора).Изостао је до сада увек присутан „рат плакатима“ ( уосталом до јуче, у недељу, у самом Кучеву али и по осталим насељима општине, нису се уопште могле видети било чије). Сада се могу видети плакате три листе ( СПС  их уопште и није штампао). Уз спорадична препуцавања по друштвеним мрежама није било никаквог претераног амозитета између учесника. Проглашене су 4 листе за локалне изборе и сви се слажу у једном – да би све, сем убедљиве победе листе „Александар Вучић- за нашу децу“, било у домену научне фантастике.

Да су на локалу могући другачији односи него на републичком нивоу, најбоље говори податак да ће коалициони партнери на локалним изборима ( ОО Јединствене Србије Кучево и ОО Влашке народне странке Кучево), који се на гласачком листићу за СО Кучево налазе под редним бројем 3, на републичким, гласати другачије јер ЈС на националном нивоу иде у традиционалној коалицији са СПС-ом ( редни бр 2 на гласачком листићу за републичке изборе) а Влашка народна странка је у Коалицији за мир Чедомира Јовановића ( редни бр. 20).

Loading