ИЗБОРИ 2020 – Измене код гласања ван бирачког места

images
Facebook

Најновијим изменама Упутства за спровођење избора предвиђена је могућност да се стара и немоћна лица као и они који из здравствених разлога  на изборни дан не могу доћи до бирачког места, сада  (за гласање ван бирачког места) могу пријавити Општинскох изборној комисији већ од петка 19. јуна па све до недеље у 11,00 часова.

Министарство за локалну управу и државну самоуправу је донело још  пар измена :бирач сада може ( за изборе за Народну скупштину да гласа и према месту боравишта у земљи.

Тиме се бирачу даје могућност да на председничким или парламентари изборима гласа ван места свог пребивалипта, односно у другој јединици локалне самоуправе.

Бирачи које желе да гласају на овај начин могу поднети захтев општинској, односно градској управи на чијој територији бирач жели да гласа у земљи (изабрано место гласања), односно одељењу које води Јединствени бирачки списак као поверени посао.

Доношењем Упутства о измени овог Упутства дана 8. маја 2020. године, бирачима је, поред наведеног, омогућено и да у оквиру исте јединице локалне самоуправе (општина, град) одаберу друго бирачко место.

Loading