Kučevljanka u pobedničkom timu nacionalnog takmičenja „Izađi mi na teglu“!!!

IMG_20180907_185335762
Facebook

Nema šta, ima nas za sve! Naša sugrađanka,Biljana Soldatović, bila je deo pobedničkog tima pod nazivom „Pastirice“, koja je po oceni stručnog žirija, ali i mnogih požarevljana, spremila najbolji i najukusniji ajvar u okviru takmičenja „Izađi mi za teglu“,koje je pod pokroviteljstvomi Turističke organizacije Požarevac  održano u glavnom gradu Braničevskog okruga.Drugo mesto osvojila je grupa „Trio Srećko“ iz Požarevca a treće tim požarevačkih srednjoškolaca. „Pastirice“ su se direktno plasirale na završnicu takmičenja „Ajvarijade“ u Beogradu, koja će biti održana 13. okrobra,gde će se sa ostalim pobednicima takmičenja, nadmetati za NAJ AJVAR SRBIJE 2018.!

 

Prema pravilima ,takmičarima je obezbeđen štand opremljen „smederevcem “ za pečenje paprika i spremanje ajvara, stolovima, stolicama i svim potrebnim posudama. Takođe, svaka ekipa dobija i papriku u potrebnoj količini za pripremanje jedne ture ajvara, tegle, drva, ulje, šećer i so.

 

Peta sezona takmičenja „Izađi mi na teglu“ počela je  na beogradskoj Adi Ciganliji 17.avgusta i trajaće sve do 13. oktobra . U ovom periodu caravan će obići više od 30 gradova u Srbiji -Brus, Kuršumliju, Vlasotince, Vladičin Han, Barajevo, Lazarevac, Zlatibor, Valjevo, Kraljevo, Suboticu, Požarevac, Kanjižu, Kruševac, Sokobanju, Zaječar, Leskovac, Niš, Zrenjanin…
Peta sezona nacionalnog karavana okuplja oko 500 takmičarskih ekipa i 5.000 učesnika koji će ispeći oko 15.000 kilograma paprika.

 

Loading