Opštini Kučevo usvojen prоjekat „I lepo i korisno i čisto“

19989433_121395538477667_9134152842660605763_n
Facebook

Opština Kučevo može se pohvaliti još jednom investicijom koja će omogućiti zapošljavanje više lica iz kategorije teže zapošljivih. Aleksandar Popović, generalni menadžer projekta “Inicijativa za inkluziju“ koji zajedno sprovode SKGO (Stalna konferencija gradova i opština) i GIZ (nemačka agencija za međunarodnu saradnju) uputio je danas  na adresu Kancelarije za LER mejl u kome se između ostalog kaže :

Zahvaljujem o Vam se na predlogu projekta koji ste poslali i ovim Vas obaveštavamo da je opština Kučevo prošla evaluaciju i da je Vaš projekat među odabranim.”

Da podsetimo, radi se o projektu „I lepo, i korisno i čisto“, na kome je opština Kučevo vodeći partner, dok su ostali partneri na projektu opština Golubac, JKP Kučevo i Udruženje Roma Braničevo „URBO“. Vrednost donacije je 180.000 EUR-a a ukupna vrednost  projekta 195.000 EUR-a ( razlika je finansijska  obaveza partnera). Planiranim projektom omogućiće se nabavka opreme za otvaranje dvorišta za selekciju otpada za potrebe JKP Kučevo i opštine  Golubac kao i za  proizvodnju granulata od plastike. Takođe, projekat predviđa i nabavku vozila za transport smeća i kontejnera za potrebe JKP Kučevo. U okviru realizacije projekta  radno angažovani biće radnici iz kategorije teže žapošljivih lica tj. Romi. Drugi segment projekta, kada se radi o zapošljavanju lica Romske nacionalnosti, predstavljaće organizovanje obuke i edukovanja koja bi Rome podstakla da  započnu sopstveni biznis ili da prošire postojeći  u oblasti reciklažne delatnosti. Romi će za ovo imati svu logističku ( pomoć za dobijanje potrebnih dozvola i saglasnosti, opreme i elaborata zaštite na radu)  i finansijsku podršku.

 

Loading