Elektronski recepti – od danas u Beogradu a od početka naredne godine u celoj Srbiji

images
Facebook

Kako je to izjavio ministar Lončar  primena elektronskog recepta danas  počinje u deset beogradskih  opština, do kraja godine trebalo bi da  bude pokriven ceo Beograd, a početkom sledeće godine i cela Srbija.

 „Odlična vest za sve pacijente, posebno za hronične bolesnike. Oni neće morati više da se maltretiraju da odlaze svakog meseca ili češće u Dom zdravlja po recept. Ovako će na osnovu procene njihovog lekara, jednom ili dvaput godišnje otići kod lekara (osim ako nema nekih promena), a za sve ostalo idu direktno u apoteku po lek koji su do tada koristili„, rekao je Lončar.

On je kazao da se godišnje izda 65 miliona papirnih recepata i da će primenom elektronskog recepta za 60 odsto biti manji pritisak na lekare opšte prakse.

Lončar je dodao da će apoteke u kojima je moguće podizanje lekova na elektronski recept biti označene posebnom nalepnicom.

POVEZANE VESTI

Po „elektronske“ recepte – jednom u šest meseci Lekari će pacijentima propisivati terapiju za šest meseci, koju će oni moći da podižu jednom mesečno u nekoj od 3.000 apoteka samo na osnovu zdravstvene kartice i bez ponovnog odlaska kod izabranog doktora.

Izvor Mondo

Loading