Sofija i Marko iz Mustapića na Balkanskom prvenstvu

20171024_185354 (1)
Facebook

Dvoje mladih sportista iy Mustapića ostvarili su sjajan uspeh – plasirali su se na 1. Školsko prvenstvo Balkana u karateu.

Sofija Jovanović (2005.) i Marko Lekić (2006.) su učenici OŠ „Milutun Milanković“ u Rabrovu a karate treniraju u KK VGSK  iz Velikog Gradišta. Svojim vrednim radom i rezultatima koje su postigli uspeli su da steknu pravo da odmere snage sa najboljim karatistiima Balkana ( svojih kategorija, naravno).

Sofija je nosilac zelenog pojasa i karateom se bavi od 2012-te godine.Nastupajući prvo u kategoriji pioniri, a posle i nada, ostvarila je veoma zavidne rezultate kako na prvenstvima Srbije ( osvajala zlatne, srebrne i bronzane medalje) tako i na pozivnim turnirima u zemlji i inostranstvu. Usledio je i poziv selektora pa je za reprezentaciju Srbije nastupila na Balkanskom prvenstvu održanom u Beogradu prošle godine. Na  KUP-u Uže Srbije, održanom u Čačku  23.09.2017.godine u kategoriji nada u borbama -50 kg, osvaja prvo mesto i plasman za KUP SRBIJE, a samim tim i pravo da nastupi školskom prvenstvu Srbije. Kao osvajač prvog mesta i zlatne medalje, pozvana je da učestvuje na prvom ŠKOLSKOM PRVENSTVU BALKANA, koje će se održati u Novom Sadu od 09.11. do 12.11.2017.godine.

 

 

 

Marko je nosilac crvenog pojasa a karateom je počeo da se bavi 2015. godine. Na takmičenju KUP Uže Srbije,u kategoriji pionira u borbama -40 kg., osvaja treće mesto i plasman za KUP SRBIJE, a samim tim se plasirao i za školsko prvenstvo Srbije. Kao osvajač trećeg mesta i bronzane medalje, stekao je pravo da učestvuje na prvom prvom ŠKOLSKOM PRVENSTVU BALKANA.

Mladim karatistima će kotizaciju za nastup na Balkanskom prvensstvu ( 150 eura po takmičaru) finansirati Sposrtski savez opštine Kučevo.

 

 

Loading