Пливачки клуб „Пек“ – ускоро и на званичним такмичењима

grupna
Facebook

 

Најмлађи члан Спортског савеза  кучевачке општине Пливачки клуб „Пек“, почео је са радом прошле године и до сада је кроз школу пливања прошло близи две стотине дечака и девојчица. Циљ школе је да се дете научи да једним од четири стила ( прсно, краул, леђно и лептир) може прећи краће водене површине..

„ И даље настављамо са школом пливања „ рекла нам  је водећи стручњак клуба Милена Ђокић, дипломирани професор спорта и физичке културе.“ Но, са задовољством могу истаћи да нам је велики одзив ,мислим на мене и колегу Ивана Атанацковића, омогућио да издвојимо најталентованије (за  овладавањем сваког стила појединачног потребно је између 12 – 15 тренинга али то умногоме зависи од талента сваког појединца и величине групе, прим. аутора)  и сада се са њима напорно ради да би наредне сезоне могли да наступамо у званичним такмичењима и освојимо прве медаље иодличја за наш клуб и општину“.

У клубу је тренутно 32 пливача. Тренинзи су три пута недељно ( средом, суботом и недељом) и одржавају се на полуолимпијскомбазену у хотелу „Рудник“.

„Позивамо све родитеље да доведу децу како би научили да пливају „ рекли су на крају Милена и Иван“. Пливање је једноставно спорт за све и сваког – омогућава правилан раст и развој деце, активацију великог броја мишића, развијање кардиоваскуларног и респиративног система, ублажавање или потпуно уклањање мањих деформитета, убрзавање процеса опоравка након операција и физичких повреда…“

Loading