Успешни на Златибору !

IMG_0216
Facebook

Кучево, после  две деценије, поново има судијску „тројку“ на зонском степену такмичења! Уз два делегата, експедиција ФСО Кучева на Семинару оджаном на Златибору 14. Августа, била је бројнија и од оних из много већих градских средина. Оно што је најбитније је да су се Стефан , Милан и Драгутин физички добро припремили и положили веома захтевне физичке норме. Када се ради о теорији, Правила фудбалске игре су последње две године веома измењене ( биће повуци-потегни на неким теренима када их судије буду примењивале (!)) али и судије као и делегати Бранко и Саша су без проблема урадили тест. Сада је пред свима ново првенство у коме од наших клубова „Звижда“ и „РСК“ –а очекујемо висок пласман а од службених лица, да се тако покажу, да идуће јесени стреме ка вишој листи !

Фудбалски савез региона Западне Србије од 14.-16. августа организује обавезне летње семинаре за службена лица зонског степена такмичења.Као што је свима познато, ФС Браничевског округа, заједно са ФС Подунавског и ФС Шумадијског, формира Зону „Дунав“ на којој се налазе фудбалске судије и делегати из свих 8 општина округа. На листама се за наредно првенство налазе :

 

ФС Браничевског округа

Судије на  „А“ листи ( главно суђење) :  Дубајић Душан  (Пожаревац),  Јовановић Ненад  (Петровац), Ћирковић Никола  (М.Црниће) , Илић Иван  (Петровац),  Вукановић Немања (Пожаревац) ,  Перић Ненад  (Жагубица), (Јанковић Петар) Пожаревац и Булутић Стефан (Кучево).

Помоћне судије („Б“ листа) :Тодоровић Милош  (М.Црниће),  Ђорђевић Дејан (М.Црниће),Јовић Стефан  (Петровац),  Новаковић Милан  (Кучево)  и Тодоровић Драгутин (Кучево).

Делегати : Огњановић Бобан  (Костолац) ,Перић Денис (Петровац). Кузмановић Драган (Петровац), Николић Милован (Петровац), Кецман Бранко (Кучево), Милетић Саша  (Кучево),  Тошић Дејан (Жагубица),Милићевић Милобран (Мало Црниће) ,Joвановић Слободан  (В.Градиште) и Рашковић Дејан  (Жабари).

На листи се ван квота налазе и судије-девојке : Цојкић Јелена (Жагубица) на „А“ и Мрушковић Татијана(Пожаревац) и Милошевић Маја (Пожаревац)на „Б“ листи .

 

Судије су полагале физичке норме и теоретски испит а делегати само теоретски. У оквиру ФИЗИЧКИХ норми полаган је  нов ФИФА фитнес тест :

 

               судије:                 1) Спринт: 6 x 40 метaрa (6.10 секунди, oдмoр 60 секунди)

 

                                              2) Интервaл тест: 40 x 75 метaрa (15 секунди / 20 секунди хoдање)

 

                                 

          пoмoћне судије:    1) CODA тест (10,10 секунди) (10м спринт-8м назад бочно једна страна-8м , бочно назад друга страна-10м спринт назад)

 

                                            2) Спринт: 5 x 30 метaрa (4.80 секунди, oдмoр 30 секунди)

 

                                               3) Интервaл тест: 40 x 75 метaрa (15 секунди / 22 секунде хoдaње)

 

Све судије и помоћне судије ( сем једног са „А“ листе) су успешни исрчали овај заиста тежак тест, док су и судије и делегати показали једно заиста завидно знање када су у питању измењена Правила фудбалске игре и познавање Пропозиција такмичења Зоне „Дунав“ за такмичарску  2017/18.

Loading