У суботу 29. јула – Нересница културна и духовна престоница овог дела Србије

Facebook

 

Друга манифестација „Изворни дани Нереснице“ побуђује све већу пажњу културне јавности , тако да ће број учесника превазићи сва очекивања. Сама манифестација имаће два дела – такмичарски, на коме ће наступити Културно уметничка друштва и појединци ван наше општине,  и ревијални, где ће публика бити у ситуацији да ужива у игри, песми и свирци младости из општине Кучево.

За преподневни део програма предвиђено је такмичење у справљању старих народних јела а за поподневни,  прво дефиле свих учесника,  а потом и њихов наступ на Летњој позорници. У оквиру овог дела манифестација биће изабрана и најлепша пастирица као и њене прве пратиље.

29.јула Нересница ће имати и ту велику част да њена црква посвећена Светом Вазнесењу Господњем, буде прва у којој ће  у току Литије Браничевском епархијом бити изложене мошти туманских светитеља : св. Преподобног Зосима Туманског и св. Преподобног Јакова Новог туманског. Мошти ће бити изложене од  12 часова – прво ће се очитати Акатист и Молебан а потом ће верни народ моћи да их целива .Након целивања монаси манастира Туман извршиће помазивање верника.

 

Loading