Одржана Радионица : “Добра клима за развој“

Facebook

У Свечаној  сали Скупштине општине Кучево одржана  је  у уторак, 20. јуна,   Радионица : “Добра клима за развој“ са главним питањем  „Како до амбициозне климатске политике“. На њега су одговор понудили представници РЕС фондације , Београдске отворене школе и НВО Тимочки клуб. Радионица је имала три дела : први у коме су се уводном  обраћању  и основној презентацији тематике присутнима  обратиле Јасминка Јанг, суоснивачица РЕС фондације и Мирјана Јовановић из БОШ-а, други где је организован рад по групама :  прва – Енергетска ефикасност, модератор Александар Мацура (РЕС фондација),  друга – Обновљиви извори енергије, модераторка Мирјана Јовановић (БОШ), трећа – Енергетски менаџмент, модераторка Слађана Милутиновић (Тимочки клуб, Књажевац) и четврта – Усклађеност политика на локалном нивоу, модераторка Јасмина Јанг (РЕС  фондација) и трећи део  у коме су се одвијале завршне дискусије.

Радионици, која је организована у 4-том  циклусу оваквих активности ( прва три су се одржали у Новој Вароши, Лесковцу и Нишу и на њима је учествовало 17 локалних самоуправа) и која је базирана на две теме – енергетску ефикасност и обновљиве изворе енергије,  присуствовали су представници више локалних самоуправа са територије Браничевског округа ( Кучево, Голубац, Жагубица, Пожаревац) затим Еколошка друштва из Лазнице, Крепољина, Планинарски клуб „Вукан „ Пожаревац, Асоцијација за развој општине Жагубица, Канцеларије за ЛЕР општине Кучево, Туристичке организације „Кучево“, НВО „Ентузијасти“ и други заинтересовани појединци и удружења.

Основни циљ свеукупног пројекта је да неке глобалне и националне  теме  , као што је КЛИМАТСКА СТРАТЕГИЈА , сведе на локалне оквире, да сагледа са којим проблемима се локалне самоуправе сусрећу (а о којима се у центрима одлучивања  не зна) и да сакупи предлоге и идеје са локала како да се ти проблеми превазиђу. Сви закључци са радионица биће прослеђени Министарствима енергитике и животне средине као и Канцеларији за улагање Републике Србије.

 

Loading