FK“SMEDEREVO 1924″ I FK“MIHAJLOVAC 1934″ DVA RANGA NIŽE !

Facebook

Na zvaničnom sajtu FSRZS ( Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije) objavljeno je  u kasnim popodnevnim satima u petak, 16.06. sledeće obaveštenje :

“16.06.2017.

NA SEDNICI DISCIPLINSKOG SUDIJE SRPSKE LIGE „ZAPAD“, DONETA JE ODLUKA DA SE NA OSNOVU ČL.80. DP FSS FK“SMEDEREVO 1924″ I FK“MIHAJLOVAC 1934″ KAZNE VRAĆANJEM U DVA RANGA NIŽI STEPEN TAKMIČENJA,  A ZBOG UČEŠĆA U NEREGULARNOSTI NA UTAKMICI SRPSKE LIGE „ZAPAD“ FK“SMEDEREVO 1924″-FK“MIHAJLOVAC 1934″, ODIGRANOJ 29.4.2017.GODINE U SMEDEREVU.

ODGOVORNA LICA KLUBOVA LUKIĆ DEJAN (FK“SMEDEREVO 1924″) I LUKIĆ GORAN (FK“MIHAJLOVAC 1934″), NA OSNOVU ČL.80. DP FSS KAŽNJAVAJU SE ZABRANOM BILO KAKVOG RADA U FUDBALU U TRAJANJU OD 1(JEDNE) GODINE. KAZNA TEČE OD 16.06.2017.GODINE.”

Time je stavljena prvostepena tačka na događaj koji je više od mesec dana izazivao mnogo pažnje i nagađanja u fudbalskom krugovima  na našim prostorima. Podsetimo, ta utakmica se igrala u Smederevu, završena je rezultatom 3:4 tj pobedom ekipe iz Mihajlovca i odmah se podiglo mnogo prašine oko nje, pogotovu nakon što je snimak sa meča postao dostupan javnosti. Povedena je istraga, saslušani su svi akteri, FSS je postupak vratio organima FSRZS na odlučivanje, a Disciplinski sudija Srpske lige “Zapad” je doneo napred navedenu odluku. Po važećim fudbalskim propisima, kažnjenima je dozvoljena žalba drugostepenom organu a potom i zahtev za zaštitu zakonitosti. Šta će se do kraja desiti, videćemo.

Ako ostane ovakva odluka na snazi iz Srpske lige “Zapad” ispadaju FK “Jošanica” ( kao poslednjeplasirana ekipa),  FK “Mihajlovac 1934” i FK “Smederevo 1924”. Pošto u ovoj situaciji ostaje jedno upražnjeno mesto u ovom stepenu takmičanja, ostaje da se vidi na koji način će nadležni organi odlučiti da se popuni.

Kada je u pitanju  Zona “Dunav” sada i zvanično iz nje ispada samo “Borac” iz Ralje.

 

Loading