Održana promocija trilogija „Perunov hroničar“ i „Sedam mačeva“

Facebook

“Želim da otrgnem slovensku mitologiju od zaborava” poručuje mladi Miloš Petković

Kučevački ljubitelji epske fantastike imali su prilike da uživaju u književnoj večeri na kojoj im se predstavioi, naš najpopularniji i najproduktivniji pisac ove vrste književnosti, Miloš Petković.

Ovaj nesvakidašnji kulturni događaj odžao se u Zavičajnoj galeriji Centra za kulturu , koji je bio i njegov organizator. Književno veče je otvorila Violeta Ilić, direktorka gradske biblioteke koja je tom prilikom prisutne upoznala sa epskom fantastikom kao književnim pravcem  i sa dosadašnjim književnim stvaralaštvom Miloša Petković.  Obraćajući se prisutnima, mladi autor je rekao da je cilj njegovog stvaralaštva da iz zaborava  vrati slovensku mitologiju koja ni malo ne zaostaje za grčkom ili  nordijskom. U daljem izlaganju  upoznao je  publiku sa mnogim elementima slovenske mitologije Predstavljajući svoja najnovija dela, uglavnom je govorio o drugom delu trilogije „Perunov hroničar”.

knjizevno-vece
„Od Vilingrada do Velikog Novgoroda i  jezera Ladoga, od Sorabije do srca ruskih tajgi, gde se bogatiri i ropočažnici klanjaju slovenskim bogovima, odvija se klupko epske sage čiju tajnu vekovima čuvaju pripadnici reda Perunovih hroničara. Kada se urlik roga slovenskih bogova bude prolomio vilinom kotlinom, Perunove munje poderaće nebo i mnogi će ustuknuti. Strah je stvorio bogove, a hrabrost – ona stvara heroje“, rekao je  Miloš Petković

ekucevo-knjizevno-vece

Foto: Radmila Stanković

Loading