Свечано обележен 08. јул – Дан општине Кучево

IMG_3164
Facebook

У амфитеатру Основне школе „Угрин Бранковић“ у Кучеву одржана је Свечана седница Скупштине општине поводом 08. јула –Дана општине. Седници су присуствовале многобројне личности из политичког, јавног, духовног и културног живота  Републике Србије. Свечаност је отпочела химном коју је отпевао хор ученика школе, а потом се присутнима обратио Дрaган Милосављевић председник СО Кучево.

Након тога уследила је пројекција промо филма о Дану општине 2024, а онда се присутнима обратио председник општине Кучево Ненад Микић који је у свом говору изнео шта је све урађено у претходном периоду и истакао, да је само након две године од посете председника Републике Александра Вучића општини Кучево (приликом отварања погона пунионице воде Роса Хомоље компаније Кока Кола ХБЦ Србија) све тада обећано и испуњено и додао:

„…на  томе смо неизмерно захвални председнику Републике Александру Вучићу, свим  ресорним министарствима и Влади РС,  који су били део нашег развојног пута, и наравно грађанима који су препознали и подражали  визију развоја и просперитета и без којих  све ово не би имало смисла.

      Такође желим да захвалим свим привредницима општине Кучево који су допринели да данас наш буџет буде развојни а не социјални. Са поносом могу да казем да смо се спремајући за први ребаланс у овој години забележили пораст прихода за скоро 16 милиона динара за први квартал 2024 године, а гледајуци 2020 годину са, како сам рекао 470 милиона динара наш буџет је увећан за 230 милиона,  износи у овом тренутку  702 милиона динара.

   Квалитетнији путеви, боља доступност индустријским центрима су допринели и смањење броја незапослености у општини Кучево, нове инвеституре,  нова улагања , подизање привредног амбијента на један виши ниво а у прилог томе говори чињеница да смо у 2022 години били Први у Србији по годишњем расту бруто прихода по глави становника, званичан податак републичког завода за статистику РС. То су чињенице и то је реалност и уједно сатисфакција да наставимо да се боримо и радимо за добробит наших грађана и квалитенији живот у општини Кучево, да Кучеву вратимо стари сјај , да не будемо на маргинама већ капија за улаз у Источну Србију, и као такви доступни свима  који желе да свој капитал улажу у Кучево.

    Уз све то, не могу а да не споменем улагање у просвету, спорт, културу, социјалну заштиту, енергетику а нарочито у туризам за који сам убеђен да је нов замајац и покретач за нашу општину, где ћемо уз све природне ресурсе и лепоте које имамо уредити и спортски центар поред Пека , шетачку стазу, градски парк, наш видиковац и све оно што ће нас позиционирати на туристичкој мапи Србије...“

Уследила је додела овогодишњих признања.

ЗАХВАЛНИЦЕ су додељене :

 • Хелени Пауновић – за промоцију спорта на територији општине Кучево и освојено 2. место

на Државном првенству Србије у џудоу;

 • Матији Јовићу – за освојено 3. место на школској олимпијади у џудоу;
 • Лола Јефимији Спасојевић – за освојено 3. место на републичком такмичењу из српског језика и језичке културе;
 • Тихомиру Петровићу – за унапређење услова живота особа са инвалидитетом на територији општине Кучево;
 • Ксенији Ракић – за промоцију општине Кучево на међународном такмичењу ,,Ритам Европе“;
 • Наташи Никић – за промоцију општине Кучево на међународном такмичењу ,,Ритам Европе“;
 • Емилији Чуриловић – за промоцију општине Кучево на међународном такмичењу ,,Ритам Европе“;
 • Валентини Станисављевић – за промоцију општине Кучево на међународном такмичењу ,,Ритам Европе“;
 • Мирку Петровићу – за унапређење екологије и заштите животне средине на територији општине Кучево;
 • Аматерском позоришту Центра за културу ,,Драган Кецман“ Кучево – за пласман на републичком фестивалу аматерских позоришта Србије у Кули.

ПЛАКЕТЕ

 • Дестилерији и винарији ,,Пруна“ – за унапређење и развој пољопривреде на територији општине Кучево;
 • „ВЕ Ракова Бара“ – Илији Тошићу – за унапређење економских аспеката општине Кучево;
 • Компанији ,,Mona Green Energy” – за унапређење локалне привреде општине Кучево;
 • Центру за социјални рад Кучево – директору Верољубу Петровићу;
 • Министру за јавна улагања – Дарку Глишићу
У име награђених, присутнима се обратио државни секретар за јавна улагања Бобан Бирманчевић.

У културно уметничком делу свечаности наступили су :  Хор ОШ „Угрин Бранковић“ Кучево, Ања Лупшић, Ксенија Ракић, Наталија Солдатовић и Фолклорни ансамбл Центра за културу „Драган Кецман“.

 

 

Loading