У недељу последње коло првенстава у Окружној и МФЛ „Пек“ – Полета победа води у виши степен, Звижд (највероватније) у „баражу“ за опстанак

440440117_7617869881614205_744427118432111830_n
Facebook

Све утакмице последњег кола Браничевској окружној и МФЛ „Пек“ играју се у недељу са почетком у 17,30 часова. Оба наша представника су домаћини.

У Браничевској окружној лиги Звижд дочекује Батовац . После одлуке надлежних органа да се екипи БСК из Брежана одузме 6 бодова ситуација у вези испадања (Поморавље је одавно решило питање првака) изгледа овако: прво, лига се „крати“ за 2 места и од наредне сезоне ће имати 14 клубова. Пошто је екипа из Везичева иступила по тој основи испада још један клуб (Трговачки из Петровца) + последњепласирана (у овом случају претпоследњи тим на табели – Крилаш из Ћовдина). Пошто је из Подунавско-шумадијске зоне испао Обилић из Живице, то још један клуб испада из Окружне (БСК 1931 из Брежана). И наредна два последњепласирана тима (Звижд и Б атовац) играју са другопласираним екипама из МФЛ Дунава(Млади борац из Мајиловца или Полет из Волује) и МФЛ Млаве (Јединство Смољинац или Победа 1953 из Осанице). Победник меча између Звижда и Батовца би евентуално могао да обезбеди опстанак без баража једино ако екипа Сиракова на свом терену изгуби од Војводе Миленка из Кличевца (што је тешко за очекивати).

Додуше, БСК 1931 има право жалбе другостепеном органу ФС БО а после и Арбитражном суду ФСС али узимајући у обзир разлог одузимања (немања адекватних млађих категорија) бодова и досудашње одлуке истих органа у вези сличних питања, за очекивати је да одлука о одузимању остане на снази.

Када се ради о МФЛ „Дунав“-у ту ће питање првака решити директни дуел на терену између Полета и Младог борца из Мајиловца који се игра у Волуји. Полета свака победа води у Окружну лигу док би у случају нерешеног или изгубљеног меча( што се искрено надамо да се неће десити) играо бараж за попуну (највероватније са Звиждом или Батовцем, о чему ће одлучити жреб).

Loading