Завршни испит ове године полаже 67.000 осмака

djaci-uskoli
Facebook

Ове године више од 67.000 ученика осмог разреда полаже завршни испит, саопштило је Министарство просвете.

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић присуствовала је јуче састанку Републичке уписне комисије за спровођење завршног испита, који се ове године одржава 17, 18 и 19. јуна.

„Важно је да осигурамо пуну информисаност о испиту, да имамо сигуран квалитет испитног материјала и процедура, све потребне податке и обраде, логистику, безбедност материјала и целокупног процеса“, рекла је министарка, а преноси Министарство просвете.

Она је навела да је искуство из претходних година показало да се несметана реализација завршног испита, као и уписа и распоређивања ученика у средње школе обезбеђује сталном координацијом и благовременим договорима свих учесника у процесу.

Ђукић Дејановић је подсетила да сваки ученик осмог разреда мора приступити испиту како би добио доказ о завршеној основној школи, као и да од постигнутих резултата на завршном испиту у великој мери зависи избор жељене средње школе.

„Велики је допринос и наших школских управа, окружних и здравствених комисија, информатичких координатора, као и других учесника процеса, који својом стручношћу и залагањем доприносе успешном завршном испиту и упису у средње школе“, казала је Ђукић Дејановић.

Завршни испит биће одржан 17, 18 и 19. јуна. Ученици ће полагати тестове из српског, односно матерњег језика, математике и изабраног предмета – биологије, географије, историје, физике или хемије.

Loading