РСК други у зони, Полет најмање у „баражу“ за окружну а Звижд…

5ea31392-aaa7-43b0-8c37-6f2c955cb5c1
Facebook

Првенство 2023./2024. године у Подунавско – шумадијској зони (које је први пут играно са 12 клубова и у систему плеј оф и плеј аут) РСК је завршио на другом месту.Идуће сезоне наступаће у (мало) другачијој зони јер су челни људи ФС Западне Србије одлучили да се број зона са садашњих 4 смањи на 3 и да више не броје 12 већ 14 клубова, као и да се игра по старом систему (свако са сваким као домаћин и гост, без плеј офа и плеј аута).

У Међуопштинској лиги Дунав остало је још једно коло, и о томе ко ће се директно пласирати у окружну лигу а ко ће морати у „бараж“ одлучиваће се у недељу у дербију који ће се одиграти у Волуји између Полета и (тренутно) првопласираног Младог борца из Мајиловца. Млади борац има три бода предности, али јесенас је у Мајиловцу одиграно нерешено 1:1,  па тако Полет са сваком победом постаје шампион што би значило и директан пласман у виши степен. Другопласирана екипа иде у бараж.

Звижд је поразом од 0:4 у претпоследњем колу Браничевске окружне лиге у Пожаревцу од Железничара,  „пао испод црте“ и тренутно се налази у делу табеле из кога клубови играју „бараж“ за опстанак. Додуше , остало је још једно коло, дочекујемо директног ривала (Батовац имамо исти број бодова) и постоји једна могућност да победник из тог меча, уз услов да Интеграл у Батуши савлада БСК из Брежана, претекне на табели БСК и остане у лиги без играња баража. Али постоје и много горе варијанте. Видећемо…

Loading