Упозорење МУП-а на могуће обилне падавине данас и сутра ( среда и четвртак)

Photo0201
Facebook

Начелник Одељења за ванредне ситуације ПожареваЦ, Потпуковник полиције Стојан Макић проследио је Начелнику браничевског упавног округа, градоначелнику града Пожаревца и председницима општина: Велико Градиште, Голубац, Петровац, Кучево, Жагубица, Жабари и Мало Црниће Упозорење за предузимање превентивних и оперативних мера које преносимо у целости :

Републички хидрометеоролошки завод проследио је Упозорење за подручје Србије на локално обилне пљускове са грмљавином и појаву града у среду (08.05.2024.године) и четвртак (09.05.2024. године). У среду (08.05.) и четвртак (09.05.)
очекује се нестабилно време, местимично са кишом и краткотрајним пљусковима са грмљавином, а понегде у југозападним, централним и источним крајевима Србије и са краткотрајним временским непогодама, праћеним суградицом и градом, а локално и великом количином падавина за кратко време (већом од 20 mm за 3h).
С обзиром на најављену промену времена, може се очекивати у зони локалних пљускова могућност појаве бујичних и урбаних поплава. Такође, може доћи до проблема у саобраћају, транспорту и другим видовима комуникације, ризика од грана које се ломе са дрвећа, и потенцијалне опасности од уништења кровова на зградама. Постоји и ризик од удара грома који може изазвати проблеме у раду свих уређаја који користе електричну енергију и иницирати појаву ватре и представљати опасност за живот људи и животиња.

 

Loading