50. „Хомољски Мотиви“ 6. дан – Промоција монографије „Пола века Хомољских Мотива – мирис јоргована у долини златоносног Пека „и компакт диска „50 година Хомољских Мотива“ (ФОТО и ВИДЕО)

Facebook

 

Шестог дана јубиларне, 50- те Смотре „Хомољских Мотива“, културна дешавања почела су у Свечаној сали Скупштине општине Кучево где је промовисана монографија  „ПОЛА ВЕКА  ХОМОЉСКИХ МОТИВА – МИРИС ЈОРГОВАНА У ДОЛИНИ ЗЛАТОНОСНОГ ПЕКА“  ауторке др Данке Лајић и коауторке др Јелене Анђелковић – Грашар, као и компакт диска „50  ГОДИНА ХОМОЉСКИ МОТИВА“ за чији настанак су заслужне уредница мр Мирјана Дробац и дизајнер звука Љубинко Гордић.

Промоције је отворила и о остврењима говорила Јасмина Благојевић, директорка Центра за културу. Говорећи о монографији она је , између осталог и истакла да је „…ова монографија једна од првих научних монографија овог типа у Србији. Њен садржај и распоред поглавља су формирани тако да у логичном поретку елаборирају све значајне чиниоце једне фантастично осмишљене и током пола века озбиљно и одговорно вођене манифестације…“

Осим ње монографију и компакт диск су представили и њихови творци.

 

 


Сарадник на прилoгу Радмила Станковић

ФОТО Продукција СЛИКЕ ЖИВОТЕ

Loading