Одржана аудиција за музичко такмичење „Србија у ритму Европе“

IMG_2656
Facebook

У великој сали Центра за културу „Драган Кецман“ Кучево, данас је одржана аудиција за највеће дечије музичко такмичење „Ритам Европе“, које се емитује на телевизији са националном покривеношћу. На данашњој аудицији, која се по први пут одржава у општини Кучево, од свих учесника који су представили своје таленте у виду песме и плеса, сарадници музичког такмичења, Ненад Јеремић и Филип Ратков са кореографом Миланом Милинковићем, одабрали су двоје такмичара који ће представљати нашу општину на овoм такмичењу. Међу изабранима су Ксенија Ракић – певање и Валентина Станисављевић – плес.

Одабрани ће имати прилику да свој врхунски таленат за певање и плес усавршавају током вишемесечних припрема, са тренерима гласа као и уметничким директорима сценског перформанса програма „Ритам Европе“.

 

 

Ово музичко такмичење има традицију дугу већ више од 12 година и подржано је од стране амбасадора земаља Европе, Израела и Аустралије. Процес припрема деце за телевизијски пренос траје 9 месеци у току којих се деца обучавају са телевизијским тимовима „Ритма Европе“ да у телевизијском преносу представе додељену земљу Европе, Израел или Аустралију. Град победник као награду добија следеће године телевизијски пренос на националној телевизији из свог града као и промоцију свог града на националној телевизији, а деца града победника наградно путовање у земљу коју су у телевизијском програму представљала. Ове године Град Домаћин телевизијског преноса “Србија у ритму Европе” 2024. је Град Кикинда.

 

 

Loading