МУП: Појачана контрола саобраћаја од 25. априла до 1. маја

saobracajna-policija-foto-milena-djordjevic-60-830x553
Facebook

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у периоду од 25. априла до 1. маја спровешће акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање и санкционисање прекршаја прекорачења брзине.

Саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео-надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције тзв. пресретачима, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила, саопштено је из тог министарства.

„Напомињемо да ће се у склопу ове акције, која се реализује у сарадњи са организацијом ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), у среду, 1. маја, од 00 до 24 часа реализовати акција „Speed Marathon“, током које ће на најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно у трајању од 24 часа“.

Министарство унутрашњих послова позива грађане да дају допринос ефикаснијем спровођењу акције и подизању безбедности саобраћаја тако што ће предложити деонице путева на којима ће припадници саобраћајне полиције контролисати брзину.

Предлози треба да садрже прецизну локацију, односно путни правац и могу се односити на путеве ван насеља и у насељу. Предлоге је потребно слати на мејл адресу Управе саобраћајне полиције: usp@mup.gov.rs

Loading