Пет хиљада динара месечно ученицима дефитицарних занимања

IMG_7116-scaled
Facebook

Канцеларија за дуално образовање и Национални оквир квалификација потписала је Споразум о сарадњи са Банком Поштанска штедионица којим се омогућава отварање динарских платних рачуна на име корисника односно ученика, где ће се вршити исплата новчаних средстава за дефицитарна занимања на месечном нивоу у износу од 5.000 динара.

Потписивањем Споразума о сарадњи са Банком Поштанска штедионица, пред младима је нови изазов и мотивација да се определе за дефицитарна занимања по дуалном моделу.

Њихова финансијска подршка из компанија биће оснажена износом од 5000 динара из Буџета Републике Србије који ће ученици добијати по 9 месеци годишње за време циклуса школовања, а исти ће им се „наћи” на личним рачунима Поштанске штедионице које ће отворити за ову намену.

Ученици, учећи кроз рад између осталог вреднују своја знања и вештине и кроз финансијску подршку, а када започну са радним ангажовањем, они само настављају обрнути процес, да „раде кроз учење” негујући концепт целоживотног учења као предуслов успешне каријере. Навод и се у саопштењу Канцеларије.

фото Канцеларија

Loading