Филмови „Кунг фу панда 4“ и „Руски конзул“ сутра на биоскопском репертоару

film-1155439_1280-e1600247695481
Facebook

Филмови „Кунг фу панда 4“  и „Руски конзул“ 3. априла наћиће се на биоскопском репертоару Центра за културу „Драган Кецман“ Кучево.

Од 17:00 сати, на репертоару је анимирани, породични филм „Кунг фу панда 4“. Улазница је 400 динара.

„Овог пролећа, после скоро деценије, икона комедије Џек Блек враћа се својој улози Поа, најневероватнијег мајстора кунг фуа на свету, у урнебесном новом поглављу омиљене акционе комедије, Дримворксове франшизе, ’Кунг Фу Панда 4’. Након три авантуре које пркосе смрти, побеђујући зликовце светске класе својом неупоредивом храброшћу и лудим борилачким вештинама, По, Змајев ратник (номинован за Златни глобус Џек Блек), позван је да се већ једном одмори. Тачније, изабран је да постане духовни вођа Долине мира. То намеће неколико очигледних проблема. Прво, По зна о духовном вођству исто колико и о палео дијети, а друго, мора брзо да пронађе и обучи новог Змајевог ратника пре него што преузме свој нови положај. Да ствари буду још горе, недавно је виђена зла, моћна чаробница, Камелеонка (добитница Оскара Вајола Дејвис), мали гуштер који може да се претвори у било које створење, било оно велико или мало. Камелеонка држи своје похлепне мале очи уперене у Поов штап мудрости, што би јој дало моћ да поново призове у царство духова све главне зликовце које је По победио. Дакле, Поу ће требати помоћ. Проналази га (рецимо?) у облику лукавог, оштроумног лопова Жен (добитница Златног глобуса Авквафина), степске лисице која се заиста увуче Поу под кожу, али чије ће се вештине показати непроцењивим. У својој потрази да заштите Долину мира од Камелеонкиних рептилских канџи, овај чудни комични двојац мораће да сарађује. У том процесу, По ће открити да се хероји могу наћи на најнеочекиванијим местима.”

Од 19:00 сати, биће приказан домаћи филм „Руски конзул“. Улазница је 400 динара.

Филм редитеља Мирослава Лекића, према роману Вука Драшковића „Руски конзул”, на филмско платно доноси причу која нас враћа у ’70. године, које се могу сматрати кључним тренутцима косовске кризе, која ће дефинисати будући суживот Срба и Албанаца на Kосову.

„Главни јунак филма, српски доктор Илија Југовић по казни добија премештај болницу у Призрену. Ту упознаје професора историје Љуба Божовића – РУСKОГ KОНЗУЛА, наизглед психијатријског пацијента који тврди да ће ускоро ’Русија опет постати Русија, а Kосово ће опет бити српско’. Против Божовића се окрећу локални албански моћници, сепаратисти. Они покушавају да иселе Божовића, али у његову заштиту стаје доктор Југовић.”

Глумци: Жарко Лаушевић, Небојша Дугалић, Паулина Манов, Светозар Цветковић, Висар Висхка, Даница Радуловић, Нада Мацанковић, Mensur Safqiu, Enver Petrovci, Љубиша Савановић, Петар Зекавица. Режисер: Мирослав Лекић.

Loading