БиблиоСалон са Бојаном Поповић у петак 29. марта

IMG-20240326-WA0001
Facebook

У петак 29. марта од 19 часова у градској библиотеци одржаће се нешто другачији БиблиоСалон. Гошћа БиблиоСалона биће Бојана Поповић, историчарка уметности и музејска саветница.  „Разговараћемо о моди и примењеној уметности између два светска рата и о многим другим занимљивим темама“, рекла је директорка библиотеке Јована Дишић.

Бојана Поповић (1961) одрасла је у Кучеву, где је завршила основну и средњу школу. Дипломирала је на Групи за историју уметности Филозофског факултета у Београду, где је завршила и магистарске студије.
У Музеју примењене уметности ради од 1992. године, у Одсеку за савремену примењену уметност. Запослењем у Mузеју њена интересовања усмерена су на проучавање примењене уметности у периоду између два светска рата, као и на моду и уметност текстила 20. века.
Ауторка је студијских изложби и пратећих каталога – монографских студија. Објавила је већи број научних текстова у реномираним научним серијским и монографским публикацијама у земљи и иностранству.
Добитница је Награде Националног комитета ICOM-a Србије за публикацију године за каталог изложбе Примењена уметност и Београд 1918–1941 (2011), као и Награде Друштва историчара уметности и Награде Павле Васић  за изложбу и каталог Мода у Београду од 1918. до 1941. године (2000).

Loading