Како до кредита ако сте старији од 70 година?

DSC08335
Facebook

Најстарији грађани могу да подигну кредите уз осигурања која су неопходна, каже Душан Узелац са портала Каматица. Осим тога, пензионери могу бити и жиранти приликом кредитног задуживањаКада новац недостаје, решење је одлазак у банку и подизање кредита, али старији од 65 година до те врсте банкарског производа нису могли да дођу до недавно.

Сада је то, ипак, могуће, а банке имају понуде и за клијенте до 80 година. Осим што могу да подигну кредит, пензионери могу бити и жиранти приликом кредитног задуживања.

Душан Узелац са портала Каматица, рекао је да су банкама кредити пензионерима занимљиви из разлога што они имају стабилна примања која су редовна и за која се зна колика ће бити.

“Оно што је битно ту да се разуме јесте да банкари желе да тај кредит буде и отплаћен. И зато су неки од услова управо године живота и гледа се да последња рата отплате буде до 85. навршене године”, рекао је Узелац, гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

То је, како каже, један од математтичких услова који дефинише колики кредит може да се подигне заједно са висином пензије, где дозвољавају да трећина пензије буде рата.

Напоменуо је да стамбени кредити нису увек кредити који су за цео износ стана и да је то најчешће део потребног новца.

“Неко ко има пензију 50.000 динара, не може да приушти себи те ствари, док неко са вишим пензијама може да добије и 10.000, 20.000, 30.000 евра тог кредита”, рекао је Узелац.

Банке осигуравају све што могу

За потребе кредита потребно је осигурање, јер банке, како каже Узелац, осигуравају све што могу, односно обезбеђују се да покрију евентуалне проблеме.

Према његовим речима, раније су то били осигурање некретнине и дужника и осигурање кредита, а овде је најчешће реч о осигурању дужника.

„Банке траже животно осигурање, а разуме се да се оно уплаћује, односно да се направи да буде у корист банке у случају недоживљења, како они то кажу“, објаснио је Узелац.

извор:Каматица

Loading