Кучево у ритму Европе 2024

IMG_2580
Facebook

Председник општине Кучево Ненад Микић, председник Скупштине општине Кучево Драган Милосављевић, извршни директор телевизијског фестивала на Првој српској телевизији Давид Макевић и директор телевизијског програма „Ритам Европе“ Игор Карадаревић, данас су озваничили сарадњу. Том приликом потписали су уговор кроз који ће општина Кучево својој деци и омладини обезбедити учешће на музичком фестивалу „Ритам Европе“.

Карадаревић је истакао да је циљ пројекта промоција креативних младих људи и да су потписивањем овог уговора, дали деци ветар у леђа да не скривају своје таленте. Музичком фестивалу претходи аудиција на којој ће Општина Кучево добити своје представнике, а у склопу припрема за такмичење биће организовани кампови у којима ће такмичари вежбати кореографију, сценски наступ, вокалне и плесне способности, уз менторство професоналног тима.

„Ритам Европе“ је највеће дечије музичко такмичење , које се емитује на телевизији са националном покривеношћу има традицију дугу већ више од 16 година и подржано је од стране амбасадора земаља Европе, Израела и Аустралије. „Ритам Европе“ је такмичење које окупља децу и омладину узраста од 14 до 21 године која поред свог града или општине представљају и певају на језику једне од земаља Европе, Израела или Аустралије. Град Домаћин телевизијског преноса “Србија у ритму Европе” 2024. је Град Кикинда.  Пројекат Ритам Европе подржан је од стране Mинистарства спорта у 2024. години.

Loading