Расписан јавни позив за субвенције за тов јунади, свиња, јагњади и јаради

1000027237_11zon
Facebook

Министарство пољопривреде Србије расписало је јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје у сточарству за тов јунади, свиња, јагњади и јаради за ову годину. Издвојена средства износе 5,25 милијарди динара.
Заинтересовани могу да се пријаве до 11. априла.

Право на подстицаје остварује правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које испуњава услове прописане законом којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју и које је у Регистру пољопривредних газдинстава извршило обнову регистрације за текућу годину.

Захтеви се подносе преко платформе еАграр, односно портала еПодстицаји за грла предата кланици, извезена или упућена на територију Косова од дана истека рока за подношење захтева по претходном јавном позиву, односно од 13. јуна 2023. године.

Захтев се подноси посебно за сваку врсту товних грла, с тим да се за исту врсту товних грла подноси један захтев за остваривање права на подстицаје.

Како је прецизирано у јавном позиву, подстицај за тов јунади по грлу износи 22.000 динара, за тов јагњади и тов јаради по 3.000 динара по грлу, док је подстицај за тов свиња 1.500 динара по грлу.

 

 

Извор; min.polj.gov

Loading