Рок за регистрацију лаких електричних возила до 15. јуна

d37c83fd-48bd-448f-b72f-4c36aea4bbbb
Facebook

Електрични тротинети и бицикли морају бити регистровани до 15. јуна. Сви који поседују лака електрична возила моћи ће од 5. априла да траже налепницу за регистрацију, објављено је у Службеном гласнику.

Реч је о возилима у које спадају и тротинети и бицикли, а како се наводи, само возила са овом налепницом ће моћи да учествују у саобраћају. Као рок је наведен 15. јун.

„Након 15. јуна 2024. године, у саобраћају на путу могу учествовати само лака електрична возила на којима је постављена налепница у складу са одредбама овог правилника“, наведено је у Правилнику.

У Правилнику о начину издавања, вођења евиденција, изгледу и начину постављања налепнице за лака електрична возила објављено је детаљно упутство, као и изглед налепнице.

У захтеву за издавање налепнице треба навести личне податке (име и презиме, ЈМБГ, датум рођења, место рођења), податке о пребивалишту (место, поштански број, улица и кућни број, телефон, е-маил), као и податке о лаком електричном возилу (марка, трајна номинална снага електромотора, највећа конструктивна брзина, маса празног возила). Уз захтев се мора доставити и техничка документација за лако електрично возило, из које се може утврдити марка возила, трајна номинална снага електромотора, највећа конструктивна брзина и маса празног возила.

 

Loading