Успешно представљање Туристичке организације Кучево на 45. Међународном сајму туризма у Београду

štand
Facebook

Најзначајнија туристичка манифестација у региону, 45. Међународни сајам туризма одржан је на Београдском сајму од 22. до 25. фебруара. Дан пре отварања капија за посетиоце, у присуству бројних домаћих и страних гостију као и представника туристичких организација, Сајам туризма су званично отворили председник Србије Александар Вучић и министарка туризма Грчке Олга Кефалогиани.
Сајам туризма и Сајам HORECA-ОПРЕМА који се одржавао истовремено, ове године је обишло више од 40.000 посетилаца – сваког дана појединачно било је више посетилаца него прошле године, а овогодишњи догађај обележио је и рекордан број пословних сусрета.
На штанду Туристичке организације општине Кучево, у хали 4 Београдског сајма, представљена су, уз многобројне туристичке потенцијале, традицију и обичаје, и сеоска домаћинства која нуде смештај, производе и пласирају традиционалне производе.
У четвртак, 22. фебруара на штанду ТО Кучево, понуду ракија представила је „Чича Злајина дестилерија“. Захваљујући Чича Злаји штанд је посетио велики број младих који су прилазили препознајући га са друштвених мрежа на којима је врло активан. Своју смештајну, али и гастрономску понуду представило је Сеоско домаћинство „Код Фраћета“, па су посетиоци сајма могли да пробају домаћу проју, сир, сланину и кобасицу.
Другог дана Сајма туризма посетиоцима су се представила вина Винарије „Две Парцеле“ Зорана Пупазића. Штанд су посетили и председник општине Кучево Ненад Микић и председник Скупштине општине Драган Милосављевић. Председник Микић је у обраћању медијима истакао да је развој туризма један од приоритета његовог кабинета и да ће локална самоуправа учинити све да општина Кучево искористи све своје туристичке потенцијале.

У суботу, 24. фебруара, најпосећенијег дана сајма на сајамској бини се представило Културно уметничко друштво „Штуле“ из Волује. Играње на штулама увек је посебна атракција, па је тако и овога пута било добровољаца који су у томе желели да се окушају. На штанду су били и домаћини који дочекују госте раширених руку у Сеоском домаћинству Јовановић у Церовици. Посетиоци су имали прилику да виде и демонстрацију испирања злата Удружења „Златни испитак“ из Каоне. Поред бројних медијских екипа, кратку изјаву директора Туристичке организације Кучево Александра Илића, о овој пракси која се негује у нашем крају забележила је и национална телевизија и приказала у најударнијем термину, Дневнику 2 Радио-телевизије Србије.

Велики број посета, бројни састанци са локалним туристичким организацијама, туристичким агенцијама, привредницима и новинарима и интересовање које је владало за туристичку понуду Кучева наговештава успешну туристичку годину.

 

Loading