Март – месец културних дешавања у граду на Пеку

Picsart_24-02-21_17-14-45-647
Facebook

Општина Кучево, Центар за културу „Драган Кецман“, Библиотека „Никола Сикимић Максим“ и Туристичка организација Кучево предузели су активности да би нам Март постао месец културних дешавања !У петак 1. марта у 19 часова биће одржано новосадско представљање часописа „Максим“, часописа за књижевност, уметност и културу, у Градској библиотеци Нови Сад, огранак „Ђуро Даничић“ (Дунавска 1). Осим уредника: Марко Ђорђевић, Милан Радоичић и Јована Дишић; у програму учествују и Јована Милованчевић, књижевна критичарка и новинарка Радио Београда и
Радио-телевизије Србије, и доц. др Јелена Марићевић Балаћ, професорка, књижевна критичарка, председница Омладинског одбора Матице српске.
Мартовско Књишко мољче биће одржано у уторак 5. марта, у читаоници Библиотеке, у 18 часова. Библиотекари су за малишане осмислили низ занимљивих активности и изненађења.
Од 7. до 27. марта наш град биће домаћин другог по реду “Фестивала глумаца аматера”. Имаћемо прилике да уживамо у представама аматерских позоришта из различитих крајева Србије, као и у глумачким бравурама најбољих глумица и глумаца.
28. марта Фолклорни ансамбл Центра за културу “Драган Кецман” биће гост на манифестацији “Хомољски мотиви дијаспоре” која ће се одржати у Лонигу, у Италији.
Манифестацију организује Културно удружење Срба “Младост” из Лонига.

Loading