Пролећне температуре у фебруару, данас до 20 степени

1000025071_11zon
Facebook

У Србији ће и данас бити претежно сунчано и натпросечно топло, повремено уз умерену облачност и с највишом дневном температуром од 15 до 20 степени Целзијуса. Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, најнижа температура износиће од -1 степен до 9 степени. Дуваће слаб и умерен југозападни и јужни ветар, на северу Војводине, као и на планинама повремено и јак.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до краја ове седмице натпросечно топло са максималним температурама у већини места од 16 степени до 23 степена.

У петак и за викенд ветровито – дуваће умерен и јак јужни и југозападни, а у кошавском подручју југоисточни ветар, који ће у недељу, 11. фебруара, на југу Баната, као и у планинским пределима повремено достизати ударе и олујне јачине. У петак мало и умерено облачно. Затим до краја периода умерено до потпуно облачно.

Прве падавине локалног карактера очекују се за викенд, 10. и 11. фебруара, док ће током наредне седмице, од 12 до 15. фебруара, киша постати учесталија у већини места. Од уторка, 13. фебруара, захлађење уз прелазак кише у снег у планинским пределима.

 

 

извор: Тањуг

Loading