Ненад Микић председник општине, Драган Милосављевић председник СО Кучево

IMG_2523
Facebook

У Свечаној сали Скупштине општине Кучево, одржана је Конститутивна седница новог сазива изабраног на ванредним локалним изборима одржаним 17. децембра2023. године. По први пут локални парламент је заседао са 31 чланом  (до сада је било 43 одборника). Седницу је отворио председник из прошлог сазива Бранко М. Кецман, а потом је председавање преузео најстарији одборник Новица Булајић. Након потврђивања (верификације) мандата одборницима приступило се избору новог председника Скупштине општине – тајним гласањем изабран је Драган Милосављевић (са листе Александар Вучић-Кучево не сме да стане). За секретара је именован адв. Драган Милорадовић који је ту функцију обаљао и у претходном сазиву. Потом је за заменика председника СО изабран Новица Булајић (са листе Александар Вучић-Кучево не сме да стане ). У даљем току рада за председника општине изабран је Ненад Микић (са листе Александар Вучић-Кучево не сме да стане) за заменика председника општине Невена Јовановић –Траиловић(са листе Александар Вучић-Кучево не смеда станее) а у Општинско веће : Бојан Тадић (СНС), Мирослав Булутић (СНС), Соња Стојановић (СНС), Санела Анкић(СНС) и Сања Вукојевић (СПС).

 

Приликом свог инагурационог говора, новоизабрани председник општине Ненад Микић  је рекао :

Поштовани председниче Скупштине, поштовани замениче председника Скупштине, уважени одборници , поштовани коалициони партери,
користим прилику да вас све поздравим и истовремено се свима захвалим на предлогу за председника Општине Кучево. Својим предлогом сте ми указали поверење и велику част, потрудићу се да са својим тимом оправдам дато поверење и да наставити истим темпом, а у циљу бољег живота и подизања стандарда свих грађана Општине Кучево. Захваљујем досадашњем председнику Општине , др Ивану Рајичићу, у чијем тиму сам био и ја, на свему што је урадио за нашу општину и поставио стандарде како треба радити и руководити једном општином , како треба водити рачуна о сваком становнику наше општине, а сигуран сам да ћу наставити са том праксом и трудићу ће се да са својим тимом оправдам поверење које сте нам данас указали. Такође честитам још једном Ивану на одабиру на место Народног посланика и верујем да ће са тог места још више допринети напретку и развоју наше општине. Још једном хвала свим одборницима на указаном поверењу, честитам свим одабраним функционерима на данашњој седници Скупштине и желим много успеха у раду у наредним мандатима“.

 

Скупштинска већина је коалициона  и  њу чине  24 одборника са листе Александар Вучић-Кучево не сме да стане и  4 одборника са листе  Ивица Дачић-премијер Србије. У опозицији је троје одборника са листе Патриотски блок „Да Кучево крене“ Српска странка Заветници, Српски покрет Двери, Покрет обнове краљевине Србије.

Loading