Зима се враћа, очекује се прелазак кише у снег

404588661_697935535815601_3916806008107863937_n
Facebook

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, данас нас очекује умерено до потпуно облачно време, уз осетно захлађење и прелазак кише у снег, пре подне у Војводини, средином дана у западној Србији, после подне у централним и југозападним крајевима, а крајем дана и ноћу и у осталим пределима Србије, али уз истовремени престанак падавина на северу.

Очекује се и местимично формирање мањег снежног покривача. Ветар умерен и јак, северозападни, само ујутру и пре подне у јужним пределима југозападни. Јутарња температура од 5 до 10 °C, на истоку Србије око 0 °C, током дана температура у осетном паду и после подне ће се кретати у интервалу од -1 на северу до 14 °C на југу. Увече и током ноћи даљи пад температуре у свим пределима.

У суботу ће бити хладно и ветровито. На северу Србије ујутру разведравање, током дана претежно сунчано. У осталим крајевима облачно са снегом уз формирање или повећање снежног покривача. Ујутру и пре подне се престанак снега очекује у западним и централним, а увече и ноћу и у осталим пределима Србије уз постепено смањење облачности. Ветар пре подне умерен и јак
северозападни, после подне у слабљењу. Најнижа температура од -4 до 0 °C, највиша од 0 до 4 °C.

У недељу јутро хладно са слабим мразем, а током дана претежно сунчано, на југу уз малу облачност, али хладно време. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од -5 до -1 °C, а највиша од 0 до 4 °C.

Loading