ПКС: До 15. јануара отворене пријаве за послодавце за дуално образовање

7.7.7-Prijavi-se-1536X768
Facebook

Привредна комора Србије позвала је данас све заинтересоване послодавце да се до 15. јануара пријаве за реализацију дуалног модела образовања за неки од 83 образовна профила у понуди за школску 2024/2025. годину.

Послодавци могу да се пријаве на линку portal.dualnoobrazovanje.rs. Међу моделима дуалног образовања за 83 образовна профила који су у понуди налази се и 10 нових.

Дуално образовање, као модел средњег стручног образовања у коме ученици стичу знања и вештине на два места – у школи и код послодавца, у реалном радном окружењу, засновано је на потребама привреде. Оно представља модел дугорочног улагања у будуће кадрове, а циљ је да по завршетку формалног образовања ученици буду оспособљени да одговоре захтевима привреде и активно се укључе у радне процесе. На овај начин смањује се јаз који постоји између понуде и потражње на тржишту рада, каже Мирјана Ковачевић, руководилац Центра за едукацију и дуално образовање Привредне коморе Србије.

Они за којима постоји велика потреба на тржишту рада су возач моторних возила, техничар електронике и аутоматике и електротехничар за електронику на возилима, саопштила је Привредна комора Србије.

Loading