СТАЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ НА ПОДРУЧЈУ БРАНИЧЕВСКОГ ОКРУГА ЗА НОВЕМБАР МЕСЕЦ 2023.ГОДИНЕ

upravni-poslovi-policija-05
Facebook

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА, Дирекција полиције ,Полицијска управа у Пожаревцу доставило нам је  САОПШТЕЊЕ које преносимо у целости :

Припадници Министарства унутрашњих послова, Полицијске управе у Пожаревцу, током новембра месеца 2023.године наставили су са трендом из ранијег периода, одржали су повољно стање безбедности на територији Браничевског округа и остварили добре резултате рада на сузбијању криминала, док су јавни ред и мир и безбедност саобраћаја одржали повољним.
Током новембра месеца извршена су 152 кривична дела, од којих је 58 кривичних дела извршено од стране непознатог извршиоца, а расветљена су 39 кривична дела, односно остварена је ефикасност у расветљавању од око 68%.
Посматрано у односу на период првих једанаест месеци 2023.године, број извршених кривичних дела је на оквирно истом нивоу у односу на исти период прошле године, уз високу ефикасност у расветљавању кривичних дела извршених од стране непознатог извршиоца, која је на нивоу од преко 77%.
Стање јавног реда током новембра месеца је повољно, обзиром да није било нарушавања јавног реда и мира у већем обиму нити таквих догађаја који би могли да изазову повећану узнемиреност грађана, уз смањење броја извршених прекршаја против јавног реда и мира на подручју Браничевског округа.
Безбедност саобраћаја током новембра месеца карактерише смањење броја саобраћајних незгода за око 19%, док је за једанаест месеци 2023.године забележено укупно 696 саобраћајних незгода, које одликује смањење броја настрадалих и погинулих лица. Настављено је са превентивним деловањем кроз појачано присуство саобраћајне полиције на путевима на подручју Полицијске управе Пожаревац, што је довело до повећања броја откривених прекршаја из области безбедности саобраћаја. Активности полицијских службеника саобраћајне полиције усмерене су на откривање прекршаја управљања возилом у алкохолисаном стању (откривено укупно за једанаест месеци 1.200 прекршаја или 7.52% више у односу на прошлу годину), употребе мобилног телефона током вожње (1.084 прекршаја или 8.5% више у односу на исти период прошле године), невезивање сигурносног појаса (5.717 прекршаја) као и прекршаја прекорачења брзине кретања возила (14.012 прекршаја, односно 2.06% више у односу на исти период претходне године).

2
Током нобембра месеца, Полицијска управа у Пожаревцу је остварила добре резултате из области сузбијања криминала, посебно на сузбијања имовинског криминала и наркоманије. Реализацијом више оперативних акција, Полицијска управа у Пожаревцу, током месеца нобембра 2023.године, између осталог, у три одвојене акције запленила је укупно 367 грама опојне дроге „Кокаин“, 2.120 грама
опојне дроге „Марихуана“, 2.410 грама опојне дроге „Амфетамин“, 101 таблету дроге „Екстази“ и 118 грама дроге „Хашиш“ и ухапсила три лица због извршења кривичних дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и неовлашћено држање опојних дрога.
Сузбијањем имовинског криминала, Полицијска управа у Пожаревцу је ухапсила три лица због извршења више кривичних дела из области имовинског криминала. Сва лица су од стране полицијских службеника Полицијске управе у Пожаревцу а по налозима Вишег и Основног јавног тужиоца ухапшена и задржана.
Полицијска управа у Пожаревцу је и током новембра месеца наставила са спровођењем налога Министарства унутрашњих послова и предузима мере на безбедносном покривању школа на подручју Браничевског округа, а ради повећања безбедности ученика и радника школе, као и са налозима по Закључку Владе Републике Србије на ревизији издатих дозвола за држање оружја.
Као и у протеклом периоду, резултати рада Полицијске управе у Пожаревцу у великој мери постигнути су уз активну сарадњу са другим државним органима и институцијама али и уз подршку јединица локалне самоуправе на подручју Браничевског округа.
Полицијска управа у Пожаревцу ће и у наредном периоду наставити са активним безбедносним покривањем подручја, ради безбедносне превенције и спречавања извршења кривичних дела, прекршаја и остваривања адекватне безбедности саобраћаја на путевима Браничевског округа.

Loading