У Петровцу и Жагубици понављање избора на више бирачких места

tambovi-izbori
Facebook

Општинска изборна комисија из Петровца на Млави донела је решење о поништењу локалних избора на четири бирачка места: број 4 у основној школи у Бусуру, број 21 у Дому културе у Лесковцу, број 14 у Дому културе у Дубочкој и 18 у месној канцеларији у Кладурову.

Како се наводи у решењу, ОИК је након завршетка гласања утврдила да су на овим бирачким местима учињене неправилности које представљају основ за поништење гласања.

„На бирачком месту број 4 поништавамо гласање, на основу члана 56. став 1. тачка 1. Закона о локалним изборима – број гласачких листића у кутији већи је од броја бирача који су изашли на изборе. На бирачком месту број 21 поништавамо гласање, на основу члана 56. став 1. тачка 3. Закона о локалним изборима – контролни лист није потписао први бирач. На бирачким местима број 14 и 18 поништавамо гласање на основу члана 55. став 1. тачка 3. Закона о локалним изборима – записник о раду бирачког одбора нису потписала најмање три члана бирачког одбора“, наводи се у образложењу ОИК Петровац на Млави.

На бирачком месту број 4 у основној школи у Бусуру одлуком ОИК поништава се и гласање на изборима за народне посланике јер је, како је наведено, контролом записника о раду бирачког одбора утврђено да је број гласачких листића у гласачкој кутији већи од броја бирача који су на овом бирачком месту изашли на изборе.

Парламентарни избори поништени су и на бирачком месту 18 у месној канцеларији у Кладурову, јер није достављен записник о раду бирачког одбора, што је околност која је чланом 15. став 1.тачка 2) Закона о избору народних посланика прописана као основ за поништење избора.

На овим бирачким местима избори ће бити поновљени у складу са решењем Републичке изборне комисије.

Општинска изборна комисија у Жагубици констатовала је да се резултати гласања на изборима за народне посланике и изборима за одборнике у локалном парламенту не могу утврдити на изборном месту број 15 у Основној школи „Јован Шербановић“.

„Резултати гласова се не могу утврдити из разлога што достављени записник о раду бирачког одбора нису потписала најмање три члана бирачког одбора“, наводи се у образложењу ОИК.

Још увек није познато када ће бити поновљени избори на овом бирачком месту.

Loading