Покушај обмане корисника пензионерских картица

Penzionerske kartice-obmana
Facebook

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање издао је следеће саопштење за јавност :

Поводом жалби које смо добили од наших корисника да добијају телефонске позиве са непознатих бројева у којима их непозната лица упућују где треба да преузму своје пензионерске картице, скрећемо пажњу корисницима да Фонд ПИО не позива кориснике на овај начин и да је у питању покушај преваре пензионера и њихово довођење у заблуду.

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање подсећа кориснике који су поднели пријаву за Пензионерску картицу да своју картицу могу лично да преузму у филијали или другој организационој јединици Фонда или јединици локалне самоуправе наведеној у обавештењу које добију путем поруке на мобилном телефону или у мејлу. Поделу пензионерских картица врше искључиво овлашћена лица Фонда.

Ради брже и ефикасније поделе картица и краћег времена чекања, продужено је радно време филијала Фонда ПИО и картице се могу преузети и у додатним терминима, радним данима од 15 до 18 часова, као и суботом од 7 до 12 сати.

Молимо наше кориснике да буду опрезни и да занемаре позиве које им упућују непозната лица представљајући се у име Фонда и покушавајући да их преваре у вези са по

Loading