Милош Раичковић у Кучеву и Нересници

_DSC1545
Facebook
Библиотека „Никола Сикимић Максим“ Кучево имала је част да 4. децембра угости композитора и диригента Милоша Раичковића и његову супругу Мивако и да организује њихову посету Нересници, родном месту великог српског песника Стевана Раичковића.
Током пријема у библиотеци присутнима су се обратили директорка Јована Дишић, песник Мирослав Максимовић, председник привременог органа општине Кучево др Иван Рајичић, као и Милош Раичковић.
У музичком делу програма наступиле су Наталија Солдатовић и Ксенија Ракић, а затим им се спонтано придружио и гост.
Стихове Стевана Раичковића читала је завичајна песникиња Александра Петровић.
Након посете Завичајној галерији и Галерији савремене уметности Центра за културу Кучево, гости су посетили школу у Нересници, Школску библиотеку „Живка и Милан Раичковић“, која носи име по родитељима Стевана Раичковића, обишли спомен-плочу посвећену Стевану и његовом рођењу у овој школи, а затим су се упознали са ученицима и запосленима.
Стеван Раичковић је читавог живота трагао за завичајем, „и уместо једног, пронашао многе“, а у библиотеци се надају да ће његовој породици наш крај постати, ако не завичај, онда бар драго место, у коме ће увек бити радо очекивани.

Loading