Туристичка организација општине Кучево добитник престижне награде “Призма – за нови квалитет у туризму 2023”

20231122_160053
Facebook

Туристичка организација Кучево добитник је престижне награде “Призма – за нови квалитет у туризму 2023” која се већ традиционално додељује на Београдском туристичком и МИЦЕ форуму.

Ово признање је установљено пре више од четврт века, односно 1997. године, када је редакција магазина “Туристичка призма” покренула акцију којом награђује најбоље у туризму прво на просторима бивше Југославије, а затим и у земљама региона, у Мађарској, Румунији, Бугарској и Албанији.

Циљ награде је да допринесе подизању нивоа туристичких услуга и подстакне и награди иновативност у туристичкој привреди. Специфичност ове акције је да је воде туристички новинари из земаља региона, као добри познаваоци дешавања на терену. Наиме, новинари чланови жирија су једини предлагачи и доносиоци одлука о награђенима, а Призма се додељује у 12 категорија.

У име Туристичке организације Кучево награду Призма, награду је примио директор Александар Илић. Туристичка организација Кучево се овим престижним признањем издвојила међу многобројним туристичким дестинацијама региона као организација која ради на подизању квалитета туристичких услуга.

“Уверен сам да је на доделу ове награде утицала посета туристичких новинара удружења ФИЈЕТ региону источне Србије у мају ове године, када смо имали прилику да представимо део туристичке понуде општине Кучево. Тада смо приказали медијима оно што и туристи који дођу у Кучево могу да виде: нашу изворну традицију, културу и гастрономију као аутентичност нашег краја. Ова награда је потврда да смо на правом путу, да треба да наставимо да негујемо нашу јединственост, да радимо на очувању наше традиције и обичаја и да их на иновативне начине промовишемо и представљамо туристима.” – изјавио је директор Туристичке организације Кучево, Александар Илић.

Награде у виду статуа које симболизују заротирану призму у простору и повеља званично су уручени добитницима на Београдском turističkom & МИЦЕ форуму одржаном 22. новембра на Београдском сајму. Међународни новинарски жири је ове године доделио десет признања у различитим категоријама.

Поред Туристичке организације Кучево, добитници награде Призма за 2023. годину су: Туристичка организација града Новог Сада, Туристичка организација општине Котор и Туристичка заједница кантона Сарајево, Даруварске топлице (Хрватска), Хотел „Борови“ Сјеница (Србија), Биоград на мору (Хрватска), хотел „Јелена“ Бања Лука (БИХ), хотел „Розка“ Крвавец (Словенија) и Инфо центер СОС Протеус Крањ (Словенија).

Loading